Salkaházi családi gyermeknap - immár hetedszer!

Május 27-én egy tartalmas, találkozásokkal és izgalmas programokkal teli délelőttre került sor.



A nap hálaadó, közös imával kezdődött. A tulipános népi táncos foglalkozás a közeledő Szent Iván nap hagyományai köré épült, majd kötélhúzáson mérték össze erejüket a lelkes anyukák, apukák, ovisok, alsósok és felsősök.

Ezután szabadon végigjárhatta mindenki a program helyszíneket: légvár, íjászat, óriásbuborék, arcfestés, kézműveskedés-ügyeskedés, és bizony mindegyiknek volt sikere. A plakáton ígért meglepetés sem maradt el. A rendezvény vendége a debreceni Gabitrial biciklis csapata volt, amely elképesztő mutatványokkal szórakoztatta az egybegyűlt kicsiket és nagyokat.

Az aulában kiállítás nyílt a Szakkör foglalkozások során alkotott munkákból, amihez több szülő is csatlakozott, és amely a Nemzeti Művelődés Intézet szakmai támogatásával valósult meg. A délelőtt során megírt hálaadó vagy kérő imákat együtt ültette el a legkitartóbbak csapata, hogy szárba szökkenjenek és gyümölcsöt hozzanak. Ezt egy vidám, záró tánc koronázta meg.

A mindenki által megdícsért ebédet az étterem szakács nénijei készítették. Előtte pedig a szeretet asztalról fogyott a közösen összeállított házi sütemények kínálata.

Köszönet minden szervezőnek, foglalkozás vezetőnek, résztvevőnek, segítőnek, támogatónak, hogy kerek lett ez a közösen megünnepelt gyermeknap, és a Jóistennek a hűs szellőért és napsütésre fordult időjárásért. 

Előkészületek:
Orosz Anita fotói:
Lucia Vasilová fotói: