Így készült a Salkaházi családi gyermeknap 2022-ben

Jó érzés olyan csapathoz tartozni, ahol a kihívás előre visz és összekovácsol.


Jó érzés olyan csapathoz tartozni, ahol egy támogató szülő agyagból csodákat varázsol a gyerekekkel, és van lelkes anyuka és ifjú nagymama, aki keze között kivirágoznak a gyöngyfák. Van szülő, aki játékosan a fizika alapjait is belecsempészi a kreatív játékba. Van szülő, aki kora reggeltől aprítja a húst és főzi az ízletes gulyást, ami az utolsó cseppig elfogy. Van szülő, aki az árnyékba menekülő résztvevőknek osztja a tűző napon a gulyást. Van szülő, aki biztosítja a nagyit, hogy tudjon a pontgyűjtő állomáson feladatot vállalni és más még hozza a keresztgyermekeket is, hogy azoknak is legyen egy jó napjuk. Van szülő, aki a vendégekkel foglalkozik, sütit és kávét kínál, termoszt tölt fel forró vízzel, más viszont széket és szőnyeget pakol, hogy készen álljon a következő műsor nézőseregének. Van szülő, aki előre tájékoztat, hogy hol lehet parkolni, és az is, aki a plakátot készíti, hogy összejöjjünk. Van szülő, aki játszósarkat rendez be, hogy a legapróbbak is jól érezzék magukat, és a másik pillanatban már a számlákat rendezi. Van szülő, aki buzdít, és mozgat háromszáz embert az egyes programhelyszínek között. Van szülő, aki hozza az ovis kislányát, és olyan is, aki beszervezi a felsős fiát/ gimis lányát, hogy arcot fessen vagy segítsen a pontgyűjtésnél. Van szülő, akit kora reggel ébresztünk, mert az arcfestő készlet nem érkezett meg a helyszínre, és beugrik, hogy álmokat váltson valóra arcon és karon. Van szülő, aki elkapja és megörökíti a nap legjobb pillanatait, és olyan is, aki betegen otthon végig izgulja, hogy minden jól sikerüljön. Van szülő, aki meglepetésként lufikat fúj, és van, aki a hangosítást biztosítja. Van szülő, akinek a gyermeke már kinőtte az intézményt, és eljön, hogy íjászattal is kihívást adjon kicsinek és nagynak. Van szülő, aki hozza az otthoni gyermeki “kincseket”, amiből minden otthonban a szülő szerint túl sok van, de az ilyet pontgyűjtéssel más gyermek örömmel választja. Van szülő, aki lócát szállít és pakol vagy sátort állít fel és el is pakol. Van szülő, aki az óvó nénink, és a habba gázol az ovisaival. Van szülő, aki beszerez kenyeret, szódát, szörpöt, gyümölcsöt, édességet, poharat, és olyan is, aki a rendezvény alatt elugrik egy elfelejtett tételért, mert a sok száz közül kimaradt vagy elfogyott valami… Van szülő, aki korán eljön és/vagy a zárás után is marad pakolni. 


Jó érzés olyan csapathoz tartozni, ahol az intézményvezetés támogat, és a szülő is otthonának érzi az intézményt, óvodás vagy iskolaközpontos pólóban jön a családi napra, és az épületben jó érzéssel mozoghat, nézelődhet, és ha szükség van valamire, megkapja.


Jó érzés olyan csapathoz tartozni, ahol bizalommal fordulunk egymáshoz, és örömmel jönnek a családok a családi napra. Mert van szülő, aki csak eljön, hogy jól érezze magát és hagyja, hogy a gyermeke is ezt tegye, mert nélkülük nem lenne rendezvény és nem lenne kerek az egész. Bekapcsolódnak a táncba, válaszolnak a bűvész kérdésére, hozzák a váltóruhát a habtól csöpögő gyereknek, jóleső beszélgetésbe kezdenek régen látott ismerőssel vagy új baráttal, és senki sem akar hazamenni, - ezen a gyermeknapon még a szülő sem. Mert ez ilyen gyermeknap, és ha kell, mozdul a tömeg, mert arra kértük őket.


Jó érzés olyan csapathoz tartozni, ahol van szülő, aki a lelkiségre is figyel, és történettel, biztató jeligés kis tallérokkal a jövő nemzedékét is a jóra ösztönzi. Nem utolsósorban hála a Gondviselésnek, hogy kegyes volt hozzánk a napsütéssel és hogy mindenki épségben és bízunk benne, boldogan tért haza.


Mi ennek a közösségnek vagyunk a részei, méltán büszkén.

BZs