Családi napok nélkül...

Rendhagyó tanév


A 2020/2021-es iskolai év rendkívüli és különleges lefolyású volt, az egész tanévet végigkísérte a Covid19 járványveszély és az ebből adódó intézkedések sora, mely megpróbáltatások elé állított bennünket. Ennek ellenére egyes eseményeket újszerűen a helyzethez alkalmazkodva próbáltuk oldani.

Tanévnyitóval egybekötött családi napunk, melyet 2020. szeptember 1-én rendeztünk az Amfiteátrumban – sajnos elmaradt rendkívüli időjárás miatt. A tanévnyitó ünnepséget a templomban tartottuk meg. Október 1-re meghirdetett össz-szülői értekezlet a szepsi római katolikus templomban az új koronavírus – járvány miatt kialakult szigorított intézkedések miatt elmaradt.

El nem maradhatott Szent Miklós püspök látogatása, akit az angyali (anyukák) segítők támogattak, hogy a zsákja minden jóval megteljen az óvodások számára.

Az ünnepek beszorultak az épületek vagy az otthonok falak közé - így telt az advent, és a nagybőjti időszak is.

A rendkívüli állapot fennállása miatt nem kerülhetett sor a gyermeknaphoz kapcsolódó családi napra hagyományos formában, azonban kedves pedagógusaink az iskolaközpont vezetésével karöltve óvodásainknak és az osztálycsoportoknak sport és ügyességi játékokat szerveztek. A szülői szövetség jutalmakkal és frissítővel járult hozzá.